dimarts, 30 de novembre del 2004

Quan tancaran les fonts públiques?

Després d'haver posat els EUA com exemple (tecnològic solament) per la proliferació de xarxes sense fils públiques, sembla que les coses poden canviar.

Un dels projectes mes ambiciosos, el de Philadelphia, s'ha vist amenaçat per les pressions de les Telcos americanes. Han fet aprovar una llei federal per no permetre xarxes gratuïtes, que consideren competència deslleial, però han hagut de rebaixar expectatives per tal de tirar endavant la llei. Es donarà el vist i plau als serveis que funcionin abans de l'1 de gener del 2006 i l'administració podrà donar aquests serveis si les Telcos locals renuncien prèviamenta fer-ho.

He vist la notícia a molts dips i, per no repetir el que ja s'ha dit, només voldria fer esment dels comentaris de L. Lessig, amb força sentit comú: "Si obro una empresa d'enllumenat privada... pot Philadelphia oferir enllumenat gratuït al carrer? O, el fet que una empresa de seguretat privada ofereixi serveis a Philadelphia vol dir que s'ha de desmantellar el departament de policia municipal?".

Però no cal anar tan lluny per trobar sentit comú: "quan tancaran les fonts públiques que fan competència deslleial a l'aigua embotellada?" va dir Enric Faura en un comentari en aquest dip.