dijous, 3 d’agost de 2006

HDR segona part

Continuació del primer article sobre l’HDR.

El procés sencer per generar una imatge en HDR fent servir el Photomatix.

En primer lloc, al menú HDRI escollirem “Generate hdr”, on s’obrirà una finestra per buscar les tres imatges que volem fer servir per generar l’HDR.


Quan ja tinguem les tres imatges li donem a l’OK i s’obrirà una segona finestra on el més important és marcar la casella “Align LDR images before...”, perquè el programa intenti fer una alineació automàtica de les imatges, on es podrà corregir petites diferències. Després d’una estona més o menys llarga (depèn de com sigui de ràpid el nostre ordinador) veurem la imatge HDR.


És una mica decebedor, perquè no veurem gaire cosa, i és que encara ens falta el més important: el “tone mapping”. Al menú HDRI escollirem aquesta vegada l’opció “tone mapping” i voila! Ja tenim un resultat visible.


En aquesta finestra tenim moltes opcions amb què jugar i fer proves. Al principi, amb la configuració que porta per defecte es poden obtenir bons resultats. Quan veiem que ja ens agrada, cliquem l’ok una altra vegada i ens generarà una imatge en jpg, que haurem de desar amb l’opció del menú “file” i “save as”.


Normalment les imatges acabades de sortir del Photomatix queden poc contrastades. És recomanable fer servir el nostre programa d’edició preferit per augmentar el contrast i fer els últims retocs, com saturació de color, etc. I ara sí que tenim una imatge acabada.

Per fer producció massiva, si has fet, com jo, unes quantes fotografies i vols fer tot el procés d’un sol cop, el Photomatix té una opció molt útil, al menú “Automate” i “Batch processing”.

La imatge final amb les tres imatges originals:

2 comentaris:

Iósódéu ha dit...

Merci! Ho estic provant i sembla entretingut i interessant!

atex ha dit...

Després de veure les teves fotos, he cercat per la xarxa programes lliures per HDR, estic provant un script per Gimp, quant tingui alguna cosa feta ja t'ho diré. Ja et faré algun comentari de les fotos del flickr.