dilluns, 6 de febrer del 2006

La premsa i Internet

Els mitjans de comunicació volen demandar als cercadors per indexar i referenciar les notícies que ells publiquen. Es queixen que els cercadors s’aprofiten de la seva feina, fan negoci, i a ells, que són els que han creat les notícies, no els toca res. Volen cobrar drets d’autor!

Si ve algú i sembla que et vol treure del negoci, si pots, demanda'l. Fes-li la vida difícil amb advocats i jutges. Veient com els va a la indústria discogràfica, més valdria que fessin altres coses.

A La Vanguardia podem llegir un article interessant de Patrícia Tubella que explica les dificultats per què passen les cadenes televisives de 24 hores de noticies i que una d’elles acaba de tancar:

Frente a la obsesión de las cadenas por los 'breaking news'se impone esa otra realidad afianzada que es internet.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Últimament sembla que estigui de moda això de demandar i demanar diners. Jo pagaria per sortir primer en una búsqueda! Però suposo que tampoc són importants totes les visites que obtens gràcies a que algú et trobi a través d'un buscador. Crec que si fos responsable d'algún buscador ho tindria clar. Que em voleu cobrar per sortir? Doncs no sortiu i ho arreglem ràpid. Potser ho estic dient molt feliçment i m'equivoqui...Però no depenen molt més ells del buscador que el buscador d'ells?

Anònim ha dit...

A espanya ho van intentar amb Periodista Digital i Gedeprensa, però el tir els va sortir a l'inrevés.