dimecres, 16 de novembre del 2005

Sony fa marxa enrere

Després de totes les crítiques rebudes, i de les demandes judicials que comencen a caure'ls al damunt, Sony ha dit que paralitza la producció de CD amb el DRM que ha causat tot aquest sidral. Però els CD de Sony que porten aquest programa maliciós encara són al mercat. La EFF publica la llista dels CD que porten aquest sistema. Fins i tot s'ha pogut llegir a Wired una crida al boicot dels productes de Sony, el que ha acabat de convèncer-los que millor enretirar del mercat tots els seus CD que porten el codi maliciós. També Microsoft ha dit que netejarà el que Sony ha instal·lat.

S'han fet càlculs, basats en la informació continguda a un bon nombre de servidors de noms, DNS, que diuen que hi ha més de 500.000 ordinadors infectats. Podeu veure mapes per continents.

I malgrat el que diuen a moltes notícies de la suposada immunitat dels Macs, sembla que també haurien d'anar amb compte.

Per una altra banda, IBM, Sony i Philips han creat l'Open Invention Network (OIN) per compartir patents i protegir Linux de possibles demandes.

Segur que són divisions diferents dins de Sony les que fan aquestes accions. Seria interessant veure el que es deuen estar dient ara mateix.