dimarts, 7 de juny del 2005

Finalment Apple es decideix per Intel

Aquesta vegada sí. El rumor tantes vegades desmentit s’ha fet realitat. Steve Jobs ha confirmat que Apple començarà a fer servir els xips d’Intel, a l’iMac Mini, l’any 2006 i a la resta de la gama el 2007. Tants anys de dir “Think different” per acabar a Intel.

De totes les notícies i anàlisis, o elucubracions, que he llegit, m’ha cridat l’atenció aquesta que relaciona l’anunci d’Intel de fer servir tecnologia DRM per protegir els drets d’autor (el que de fet vol dir que l’ordinador que ho porti farà cas a un altre i no a qui l’ha comprat), doncs aquesta tecnologia seria la que ha mogut Apple cap a Intel, perquè en el futur es volen acostar a Hollywood i no volen deixar Windows, que també defensen la DRM, amb tot el pastís.

Altres anàlisis comenten que Intel, amb la seva gama de processadors de baix consum per a portàtils, Pentium M, que no han trobat un rival similar en el G5 de PowerPC, ha sigut una de les claus pel canvi.

Una decisió d’aquest tipus no és pren a correcuita. Ha de fer mesos que es va prendre. Avui ja es pot comprar al web d’Apple el “Developer transition kit” per 999$, que és el que hauran de fer servir els desenvolupadors de programari per a Apple per adaptar-se als nous xips.

També era un avís que IBM desenvolupés el seu nou xip Cell, amb Sony i amb Toshiba i no amb Apple?

Categories: , ,

2 comentaris:

Viatger ha dit...

Molt intressants els post que fas al teu blog. Aixi estic molt mes informat del mòn tecnològic.

Procuro no perdre'm cap.

Segueix axí!

El Viatger

Mor ha dit...

Moltes gràcies!