dimecres, 25 de maig del 2005

Apple, Intel, IBM, programari lliure...

El món del xip està mogut els últims dies.

Sembla un serial on es vol saber qui abandona a qui i per qui ho fa:

Insistents rumors diuen que Apple començarà a utilitzar xips d’Intel. Encara que és un rumor que periòdicament es revifa i que mai no s’ha fet realitat.

Els actuals xips dels Apple, son un treball conjunt d’IBM, Apple i Motorola.

Microsoft (això no és un rumor) fa servir xips d’IBM (els mateixos que fa servir Apple: G5) a la seva consola Xbox 360, encara que sempre ha anat de la mà d’Intel. Tant, que se’ls coneix, o coneixia, com el duopoli Wintel.

IBM ha desenvolupat un nou xip, conjuntament amb Sony i Toshiba, i se’n diu Cell. És el que farà servir la nova Playstation. Diuen que el volen fer servir tan en televisors digitals com en superordinadors.

HP va deixar, fa uns mesos, de fabricar xips i li va passar tota la divisió a Intel. Era on es dissenyaven i fabricaven els xips RISC de la sèrie PA i els nous EPIC Itanium. Els seus ordinadors porten xips, d’Intel i també d’AMD.

Dell és l’únic fabricant d’ordinador que ha sigut sempre fidel i monògam: Intel.

IBM va deixar, també fa uns mesos, de fabricar ordinadors personals. Li va vendre la fàbrica sencera a Lenovo. Un fabricant xinès.

Ara IBM diu que vol obrir les especificacions del xip Cell amb la intenció que la comunitat de codi obert desenvolupi aplicacions per a aquest xip. Sense dubte volen repetir l’èxit que van tenir amb el PC actual, encara que llavors no era la seva intenció.

Categories: , , , ,