dissabte, 28 de maig del 2005

El Nokia 770 amb Linux

El Nokia 770 és un nou giny que en primer lloc sorprèn per allò que no és: no és un telèfon, i venint de Nokia certament és una novetat. L’anuncien com a “Internet tablet” encara que és més petit que un tablet pc. De fet, per mides és un mica, no gaire, més gran que una palm. L’objectiu de Nokia és poder fer les operacions bàsiques, navegar, llegir el correu, que es fan amb Internet amb un giny tan petit com sigui possible sense que la navegació i visualització de webs es vegin afectades, i per aquesta raó la pantalla té una resolució de 800 x 600. Per a l’any que ve, ja anuncien veu sobre IP i missatgeria instantània. També escoltar música, mp3, veure vídeos, etc. Després d’experiències decebedores amb algunes maquinetes de tipus palm, potser aquest és el primer que crec que pot substituir a l’ordinador portàtil.

Naturalment, pels temps que corren, la connexió a Internet es fa sense fils, 802.11b/g i també porta bluetooth per connexions a d’altres dispositius.

Una de les altres grans novetats del Nokia 770 és que el seu sistema operatiu està basat en Linux. I encara més important, les declaracions que han vingut després en què Nokia ofereix la utilització de les seves patents al desenvolupament del nucli de Linux. A Grooklaw fan una anàlisi del tema.

La comercialització està prevista per a després de l’estiu i el preu sobre els 300 €.

Categories: , ,

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si a més a més realitzés la funció de telèfon seria ideal.