dimarts, 24 de maig del 2005

Jorge Cortell: on és la llibertat d’expressió?

Fa uns dies que vaig escriure un article que es deia “El preu de la veritat” on descrivia l’actitud mafiosa a què s’havia hagut d’enfrontar Jorge Cortell per voler donar una conferència defensant les xarxes d’intercanvi p2p (d’igual a igual). Doncs el preu de la veritat és l’acomiadament.

Hi ha una campanya molt important a tot el món contra aquest tipus de xarxes, i de vegades es pot caure a la trampa de tant sentir dir determinades afirmacions. A Vilaweb es podia llegir ahir (la negreta és meva):

“Cortell ha treballat durant cinc anys a la universitat i la seva postura de defensa d’aquestes xarxes d’intercanvi, considerades il·legals per no respectar la propietat intel·lectual, ha provocat les protestes de la comunitat internauta contra la universitat.”

Les xarxes p2p no són il·legals. De cap manera. No hi ha cap sentència judicial que ho digui. Amb una legislació molt més dura que aquí, ni als EUA son il·legals les xarxes p2p, encara que les associacions d’empreses musicals i altres acòlits han portat el tema a la justícia, i ara mateix està pendent d’una sentència al tribunal suprem que s’espera d’aquí a uns mesos. És el que intenta la SGAE i altra fauna: que ens creiem que són il·legals quan no ho són.

Si el 6 de maig, la cerca de Jorge Cortell a Tecnorati tornava 257 articles, ara en torna més de 530 d’arreu del món, i en qualsevol idioma: en anglès, Good Morning Silicon Valley, Boing boing, Guardian Unlimited, en japonès, en italià, etc.

Categories: , , ,

6 comentaris:

Anònim ha dit...

[offtopic]
a la imatge que tens per capçalera posa malament la direcció del blog
[error]
bcnbist.blogspot.com
[/error]
[avís legal]
aquest comentari pot ser borrat un cop utilitzat
[/avis legal]
[/offtopic]

Anònim ha dit...

en tot cas, està mal posada l'adreça

Anònim ha dit...

No se si tot vé d'aqui, però al propi bloc d'en Cortell hi ha un post amb la circular que va enviar la pròpia Universitat de València prohibint l'ús de programes P2P. Els propis comentaris d'en Cortell ja són prou explicatius, no cal dir més. Després va venir la conferència i ja es va liar la troca del tot.

Al CiberPaís (suplement d'El País) del dijous 5 de maig publicaven un article bastant ben explicat sobre el tema. Llàstima que, per il.lustrar-lo van posar la típica imatge d'un tipus amb pinta de geek en una habitació fosca i mirant amb cara de fer coses dolentes a la pantalla d'un ordinador... i per si no quedava clar, amb un poster del Darth Vader de fons!)

Mor ha dit...

Anònim:

Maleïda dilsèxia :-) gràcies. Fa mesos que hi és i no ho havia vist...

Manel:

Crec que la Universitat de València hauria d’haver-ho fet amb més discreció: és a dir, no fer res. El tema hauria tingut un cert ressò a Internet i poca cosa més. No em sorprèn que El Pais doni la imatge que els que fan aquestes coses són gent una mica sinistra... Darth Vader inclòs. El que de veritat m’ha sorprès és que Vilaweb hagi publicat que les xarxes p2p són considerades il·legals!

Anònim ha dit...

Spanish bloggers found that Jorge Cortell does not have any valid academic creditials in his CV. All of his CV is fake. He does not even have a bachelor's degree.

http://fraude-cortell.blogspot.com/

http://www.acam.es/noticias_detalle.php?id=858

Anònim ha dit...


Promoció Cortell


És el Jorge un frau?

P.S. soc a favor del software lliure, de les P2P i en contra de les patents de software... però trobo que el Cortell és un tio amb manca de rigor i força cara dura.