dimecres, 20 d’abril del 2005

Ajuntament de Barcelona: Lamentable

Via Volldam.net m’assabento que l’Ajuntament de Barcelona publica en una de les seves revistes, La Municipal d’abril, un article amb el títol “Ens passem a Windows XP”(pdf), on s’explica que les estacions de treball de l’ajuntament funcionaran amb aquest sistema operatiu. I no us penseu que sigui una nota discreteta, i amagada. Ben gran i a tot color! Anava a posar una imatge de la pàgina, però és que fa mal als ulls.

No entenc que totes les declaracions de l’ajuntament vagin a favor del programari lliure i que després facin el contrari. És desídia? Algú els ha fet un gol? Tenen com a diversió l’engany?

Aquesta pàgina de la Regidoria de la Ciutat del Coneixement és una conya? Una presa de pèl?

Categories:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El que encara decep més son les raons que donen per aquest canvi, ja siguin tècnics:
- Per poder incorporar nous perifèrics (càmeres, pendrives...)
- Millorar els temps de resposta
- actualització a nous estàndars
o per als usuaris:
- apropar els sistemes als entorns que l'usuari utilitza fora de l'entorn de treball
I si a això hi afegim : "la progressiva actualització del maquinari cap a Pentium IV i del software serà el proper pas a donar dintre de la línia d’actualització
tecnològica"...

És una línia continuista i poc valenta, que no s'atreveix a afrontar canvis: si tothom usa Windows, usem windows aquí també... perquè formar usuaris, o ampliar coneixements? Millor no tocar-los ara que ja saben quines tecles han de tocar.
I sí, actualització tecnològica es pot entendre com passar totes les màquines a Pentium IV, però perquè no aprofitem les que ja tenim amb un SW més lleuger i igualment (o més) "operatiu"?

A vegades sembla que com més diners gastem, més importants són les coses que fem. Però hi ha maneres i maneres d'invertir els diners.

Anònim ha dit...

El que a mi també m'ha sobtat es que fins ara encara utilitzessin ni més ni menys que 1200 ordinadors amb processadors Pentium i Pentium 2. Està bé que els canvïin però feia falta esperar tant? En el fons s'ho deuen haver montat molt bé, segur que treuran més calés venent aquests ordinadors a un museu que els que es gastaran amb els nous.

Mor ha dit...

Manel:

Estic d'acord amb tot el que dius, i si no es gasten diners sembla que no sigui important.

Oriol:

Sí que són una mica vells, però potser no tant perquè els vulguin en un museu!