dilluns, 18 d’abril del 2005

El maligne i la WIPO

Hi ha vegades que sembla que tot ja està escrit.

Ara fa uns mesos, de vacances per Ginebra, Genève pels suïssos, vaig fer fotos a tort i a dret. Després, a l’hora de veure-les, un edifici que surt per sobre dels arbres, a la zona de l’ONU, i unes sigles: WIPO i OMPI. Què vol dir, què vol dir. Ostres, si és el cau del maligne! És el primer que se’m va acudir quan em va dir, la catalana mig suïssa que ens tenia hostatjats: és un organisme de l’Onu que es diu World Itellectual Property Office o en les sigles llatines, Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual. I ara, cercant enllaços, he anat a la pàgina de la wikipedia que parla de la WIPO, on hi ha una frase de Cory Doctorow: "...WIPO, which is for copyright what Mordor is for evil in Middle Earth."

Doncs hi ha importants moviments dins de l’organització: sembla que un grapat d’Ongs, la EFF i alguns països volen canviar la manera de treballar d’aquesta agència de l’Onu. Esperava que algú traduís alguna cosa, però sembla que ens fa mandra. Encara que Ricardo Galli ha fet un podcast que podeu escoltar.

I si teniu ganes de llegir, uns enllaços: India's amazing statement on IP and international development, EFF and friends kick WIPO's ass, What Happened This Week @ WIPO (Donna Wentworth), WIPO turns from the dark side?