dilluns, 14 de febrer del 2005

BluetoothBCN

Avui he llegit a Puntbarra (també sortia a Vilaweb però no ho vaig veure) que l’Ajuntament de Barcelona ha engegat una nova iniciativa sense fils, BluetoohBCN, i com es pot endevinar, aquesta fa servir la tecnologia bluetooth.

Hi ha un punt d’accés al Saló de Cent de l’Ajuntament i qui tingui un telèfon mòbil amb bluetooth es podrà baixar informació sobre els espais nobles de l’Ajuntament. La nota de premsa parla de telèfons mòbils, però suposo que també funcionarà amb altres dispositius com puguin ser les Palms. Amb ordinadors portàtils també hauria de funcionar però no crec que ningú el porti a sobre per voltar.

Crec que iniciatives com aquestes tenen moltes utilitats per donar informació: informació turística, cultural, agenda d’actes, espectacles,etc.

No es parla de l’abast de la iniciativa, ni quins seran els terminis.

El que se’m fa difícil d’entendre és per què l'empresa catalana que ha fet el desenvolupament, Futurlink, té el seu web en tres idiomes però no en català. Igual que el web de Qdevel, que han desenvolupat lamevaweb.info.

Categories:

3 comentaris:

Paco Rivière ha dit...

Hem afegit la web de FuturLink http://www.futurlink.com a la pàgina del sector d'Informàtica i Internet http://wiccac.org/barometre/informatica.html del Baròmetre de l'ús del català a Internet http://wiccac.org/webscat.html de WICCAC, Webmasters Independents Cívis de Catalunya, a on et convidem a comunicar aquesta mena de situacions.

Realment és molt penós que la web d'una empresa amb la seu central a Barcelona tingui la web en anglès (per omissió), en castellà i en portuguès.

La web de qDevel ja hi era (a la mateixa pàgina).

Paco Rivière, Coordinador de PalmCAT.org i membre de WICCAC.

Bruno Miani ha dit...

la verdad es que cuando veo esto me dan ganas de marchar de Barcelona, hablan de ser una ciudad en la cumbre de la intengración y todo lo demas, y venís con problemas poblerines de gente que en la verdad no tienen otra cosa que hacer, como hacen los abuelos de 90 años. Vivimos en un mundo unido, la lengua sirve para comunicarse y hacerse entender, NADA MAS!!! si entendéis el castellano que es la llengua oficial de vuestro pais desde niños, que buscais tocando los huevos de las empresas??? podeis explicar porfa?

Mor ha dit...

<sarcasmo>
Tienes toda la razón. Los catalanes llevamos siglos hablando catalàn con la molesta intención de tocar los huevos a gente como tu
</sarcasmo>