dilluns, 29 de novembre del 2004

Triomfaran les videotrucades?

Del boom, o millor dit catacrac, d’Internet una de les coses que menys entenia era el “fiasco” del UMTS o 3G, telefonia de tercera generació. Que jo m’hagués empassat que era una tecnologia que havia de sortir la setmana següent, doncs mira. Que s’ho empassés tanta gent, i les Telcos es gastessin unes fortunes increïbles … Doncs bé, la gran revolució que havia de representar l’UMTS, era la videotrucada. Per fi podríem veure amb qui parlàvem, era la promesa. Jo no li vaig veure mai cap avantatge. Al contrari. Que si et truquen i no estàs presentable, o no pots fer-hi ganyotes quan et truca algú que no et cau bé, o has de dir que ets en un lloc i ets en un altre.

Però anys després l’UMTS ja ha arribat. I la publicitat és … la videotrucada! Noia que truca a noi i aquest desesperat per arreglar-se! Home truca a casa per dir que arriba tard i un altre a darrerafent el mico li espatlla! Els creatius ni tan sols han buscat exemples positius.

He llegit una entrada molt interessant que es diu “Donde està la zona croma” on preveu una nova aplicació: fons virtuals com els que fan servir els homes del temps, però per als mòbils. Escollir fons de “reunió que no s’acaba mai” o “tap de trànsit a la ronda” per dir que arribes tard. Es qüestió de posar-hi imaginació.

La ciència ficció va plena de trucs per saltar-se les limitacions o servituds de la videotrucada. No me’n recordo a quin llibre, una simulació personal s’encarregava de rebre les trucades per esbrinar si eren “spam”(quina por) o trucades interessants, i en aquest cas te les passava.

A la feina tampoc no semblen gaire adequades: passem de les “mans lliures” als “ulls ocupats". No pots mirar i fer una altra cosa: escriure, consultar l’ordinador, etc.

Encara està per descobrir la “killer aplication” dels mòbils UMTS, no crec que sigui la videotrucada.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El teu weblog està molt bé i hi escrius coses molt interessants...però em podries fer un favor ? Podries canviar el fons negre per un de més clar i la lletra per un de més fosc ? És a dir, negre sobre blanc ? Quan arribes a la tercera línia ja no sé què llegeixo...

Unknown ha dit...

D'acord amb el post, la video trucada més que un avantatge és una putada i t'impossibilita per fer d'altres coses alhora, imagina't caminar pel carrer mentres mires el mòbil, a la primera cruïlla estàs mort, jeje.
També és trist que les campanyes promocionals de movistar-por-casa només vagin dirigides a curts cerebrals, però és que són els que es gasten 600€ en un telèfon...

Mor ha dit...

Ups, tan content que estava jo amb el color nocturn del dip… bé, després d’una petita enquesta sembla que costa de llegir… provaré de fer una mica més gran la lletra

Anònim ha dit...

Lo dels fons virtuals...és el colmo de la idiotés... Però així i tot ho trobo divertit. Cosa que no vol dir que li trobi la utilitat a les vídeo conferencies.

Ptonets....
Donot http://www.lamevaweb.info/206