dissabte, 27 de novembre del 2004

Les vendes de servidors amb Linux creixen un 42%

El tercer trimestre d'aquest any, les vendes de servidors amb sistema operatiu Linux han arribat per primera vegada als mil milions de dòlars, amb un increment anual del 42,6%, segons informa Computerworld. El tipus de servidor que empra Linux és generalment la línia "econòmica" que utilitza cpus x86, d'Intel o AMD.

Encara que amb uns percentatges i xifres lleugerament diferents, un altre informe, de Gartner, al que fa referència The Register, també es fa ressò de l'augment dels servidors queutilitzen Linux. "L'acceptació de Linux en àrees addicionals a les empreses continuarà dirigint la demanda", va dir Mike McLaughlin, de Gartner. Dins d'aquest mercat HP és el líder amb el 26,9%, seguit d'IBM amb el 20,5% i Dell amb el 17,4%.

Les vendes de servidors basats amb Microsoft es van incrementar un 13,3% fins als 3.900 milions, amb un 33,9% del total del mercat.

Un dels tipus de servidors que més creix és el dels blades. Encara amb un percentatge petit sobre el total, 2,5%. IBM és el líder d'aquest segment amb el 44,2%. Un exemple de què es pot fer amb blades és el superordinador Mare Nostrum de la UPC.