Una de les característiques de l’anomenat Web 2.0 són les xarxes socials. Xarxes que es formen al voltant d’un servei o interès comú. Un bon exemple és flickr al voltant de la fotografia.
Però no m’esperava trobar aplicacions web 2.0 com Shelfari. És el que té de bo la creativitat, que et trobes davant de coses que et fan pensar en la imaginació dels qui ho van pensar. Doncs bé, Shelfari és una xarxa social al voltant dels llibres. Crees el teu compte, introdueixes els teus llibres i el Shelfari t’informa de sobre quins llibres dels que tens hi ha discussions, converses o opinions d’altres usuaris. També et presenta una relació d’usuaris que tenen algun llibre dels teus. Com tot, es pot fer servir com a catàleg online dels teus llibres, i no participar de la xarxa social.
Els problemes venen quan intentes introduir els llibres. Per l’ISBN me n’ha trobat molt poquets. Creia que llibres en català no me’n trobaria cap i me n’ha trobat un de l’any de la picor d’en Cesc! Crec que és una limitació molt important (no sé si existeix una base de dades mundial dels ISBN).
Un altre web amb una orientació similar, i que no he tingut gaire temps de provar, és Library Thing, que sembla molt més gran, però amb una interfície menys atractiva. Però és que encara n’hi ha més!
Encara que els llibres siguin analògics, i tinguin els seus defensors, tenen molt de sentit aplicacions com aquesta.
La foto és d’una llibreria petita i acollidora d’Amsterdam.
4 comentaris:
Aquesta comunitat t'agradarà!
http://bookmooch.com/
Es tracta d'enviar-se llibres per correu.
Per cada llibre que enviem guanyem punts, i per cada llibre que rebem, em perdem.
:)
http://www.mcu.es/busquedaisbn/cargarFiltroIsbn.do?cache=init&layout=busquedaisbn&language=es
http://www.isbn-international.org/esp/revision.html
Cada país és l'encarregat de gestionar la seva parcel·la del espai del ISBN, és per això que no hi ha un registre centralitzat.
Ho sé per que fa anys que tinc la intenció de fer un lloc web d'aquests (des que es va tancar singlefile.com ) i he fet les meves pesquisses. Hi ha llocs que tenen una base de dades prou completa, sobretot de països anglosaxons, però encara no existeix "la refinitiva" que les agregui totes.
Donaré un cop d'ull a Shelfari, a veure que tal està.
la veritat es que m'havia fet ilusions amb lo de Shelfari, pero la veritat es que hi ha pocs llibres d'aqui, i els que n'hi ha, no tenen a ningu amb qui parlar
Publica un comentari a l'entrada