dimarts, 5 de setembre del 2006

Evolució o disseny intel·ligent

Ahir vaig llegir, així de passada, a Slashdot, que es publicava una enquesta on els dos països occidentals on menys gent creia en la teoria de l’evolució eren Turquia i els Estats Units. No li vaig donar gaire importància. És un tema que ve de lluny. Abans es deia “creacionisme”, però com sembla que la paraula no va sortir gaire ben parada, es va buscar una altra manera de dir el mateix i ara és el “disseny intel·ligent”. Com que sempre m’ha semblat que qualsevol persona intel·ligent, sigui creient o no ho sigui, no nega la teoria de l’evolució, mai no ha estat un tema que m’hagi interessat gaire.

Avui, mirava la pàgina de Netscape, que ve a ser com un digg o un meneame amb més disseny, m’he trobat amb el mateix tema, i el que m’ha deixat astorat són els comentaris a l’entrada “Intelligent Design is not Science” molt ben classificada dins de l’apartat religió.

Són el mateix tipus de comentaris, integristes, intransigents, autoritaris, que et pots trobar per la blogocosa espanyola quan es parla de Catalunya, ja sigui perquè surt una conversa sobre els indicadors a les carreteres (ho vaig veure al bloc de l’Antoni a Des de Sant Pol) o per qualsevol altra raó.

Els catalans sabem que són mentides. Els que tenen una formació científica saben que el creacionisme o el disseny intel·ligent és una creença però que no és una teoria científica. Però hi ha un gran grup (potser no és tan gran, però sí molt actiu) de mentiders professionals al més pur estil goebbelià que es dediquen a enverinar per on passen.

Si la primera potència al món en l’àmbit científic ja està al nivell de Turquia en aquest cas, què no farà a les espanyes la intoxicació anticatalana.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si teniu interès a saber com Espanya ha manipulat la història per treure protagonisme a Catalunya, no deixeu de visitar l'exposició de l'associació memorial 11 de setembre, al fossar de les moreres.

Anònim ha dit...

VIVAA LA SIRENITAA, VIVAAN LAS GORDAS DE ZF I VIVAA YO :)

Anònim ha dit...

m'han comprat una bici i es molt verda, corre molt!