dilluns, 4 de setembre del 2006

Preocupant

Preocupant el que ens explica la Bitàcola deMestra Tic a Què ens passa a Catalunya on comenta un cert desànim en l’aplicació de les TI (jo sempre dic TI i no TIC (manies meves)) comenta que:

Si al principi hi havia en general més ganes d'innovar ara es respira com més mandra, molta por a que les TIC generin molta feina... i pel que he anat respirant amb altres coordinacions TIC això es fa més present dia a dia.

L'administració és qui ha de fer el primer pas amb coherència i si aposta per programari lliure fer-ho de forma decidida (no pot posar linux -linkat- i deixar penjats als coordinadors d'informàtica, ha de motivar que les escoles plantegin com volen integrar les TIC en el seu centre.... ha de deixar de pensar que aquí ja està tot fet i que a sobre ho fem molt bé).

Realment, què ens passa a Catalunya? Arribarem a assumir que estem "anys enrera"? Per exemple hi ha programes bons, molt bons com l'elgg, que s'estan traduint al castellà i no al català.... això abans no passava, la innovació la teníem aquí, però ara....

I és que si hi ha una peça clau en el futur de qualsevol societat és el sistema educatiu.

Per primera vegada un programa de govern va parlar del programari lliure i de no sé quantes coses més relacionades amb la tecnologia, i crec que és un dels punts on el govern que acabarà aviat va punxar més: les Tecnologies de la Informació. La Societat de la Informació.

Però si per una banda és preocupant la situació, el que hi hagi gent, con la Bitàcola deMestra TIC i totes les que des d’allà es referencien, que parlen d’aquests temes, vol dir que encara hi ha esperança.

I si l’administració no ha fet gaire cosa ben feta, l’empresa privada tampoc. Encara és més preocupant si veiem l’informe que va publicar Caixa de Catalunya:

El PIB per cápita español, sin el fenómeno de la inmigración, habría caído un 0,6% anual en estos años en lugar del avance del 2,6% registrado entre 1995 y 2005, según publica Caixa Catalunya en su último Informe semestral sobre la economía española.

Per sobra de totes les demagògies que provoca la constant arribada d’immigrants, si no fos per ells, seriem un país en recessió, el que vol dir que totes les polítiques d’augment de la productivitat, innovació, etc., han sigut un fracàs.

I és una situació que afecta molts països europeus.