dimecres, 17 de maig del 2006

Senzill, però interessant

Avui a la feina m’han comentat que Google havia tret un nou servei anomenat notebook. Quan he tingut un moment, he agafat i me l’he instal·lat. És un plugin pel Firefox, i he pensat: senzill, però interessant. Molt fàcil de fer servir.

Des de fa temps que tinc problemes per recordar on he llegit què, segurament per patir una infoxicació. Com que crec que el tema no té remei, he provat de tot. Des del Google Desktop, fins al clipping del Bloglines, passant pel ScrapBook. Tot per desar articles o comentaris que m’ha semblat interessants, i després, quan fa falta, no trobar-los. I és una sensació molt dolenta saber el que vas llegir i no tornar-ho a trobar.

Posats a analitzar, el notebook sembla una mica a mitges. Li falten moltes funcionalitats. La més important és que no permet afegir etiquetes, tags, i és estrany, perquè gmail sí que ho permet. Llegeixo a TechCrunch que és un competidor de del.icio.us, encara que jo no ho veig, sobretot pel tema de les etiquetes. I, a un dels comentaris, vaig a parar a algú que diu que no, que més aviat és una còpia de Clipmarks, però molt aigualida diria jo. Clipmarks té moltíssimes més funcionalitats que el notebook, especialment les que podríem anomenar del web 2.0, com són compartir, etiquetar, xarxa social, interactuar amb altres aplicacions com del.icio.us, digg, etc.

Però no sempre és la millor tecnologia la que té èxit (només cal veure Microsoft :) i jo ja tinc instal·lat el notebook. Potser és el que em fa falta.

2 comentaris:

Daniel Daranas ha dit...

M'has recordat que un article que el Joel Spolsky va escriure un dia prometent no utilitzar més l'expressió Web 2.0... on era, on era?

Ah sí ;)

http://www.joelonsoftware.com/items/2005/10/21.html

Mor ha dit...

Bon article!

"...the heroic, utopian grandiloquence..."

"Now it's tagging and folksonomies and syndication, and we're all supposed to fall in line with the theory that cool new stuff like Google Maps, Wikipedia, and Del.icio.us are somehow bigger than the sum of their parts. The Long Tail! Attention Economy! Creative Commons! Peer production! Web 2.0!"

Per pensar una estona :)