dimecres, 15 de març del 2006

Google contra Microsoft?

Els comentaris sobre la compra de Writely continuen a la xarxa, on podem trobar opinions per a tots els gustos.

Hi ha qui, amb raons prou interessants, comenta que aquesta operació no és un perill per a Microsoft, perquè d’on treu la part més important d’ingressos és de les grans empreses i corporacions i aquestes no deixaran de fer servir l’Office per passar-se a Writely. On potser tingui un cert èxit serà amb els usuaris particulars però aquest no és un mercat important.

Per una altra banda, hi ha qui diu que aquesta compra respon a una estratègia (també reforçada per la publicació, diuen que involuntària, de documentació de Google) de proporcionar un conjunt d’aplicacions a través del navegador (el que és conegut com a client lleuger). Els seus objectius són mantenir la majoria del codi del seu programari a la seva xarxa de servidors, mentre que Microsoft desenvolupa aplicacions que resideixen en els discos dels PC.

Si més no, l’imperi pot tenir un aspirant.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El fet és que Google està fent un programa per al 80% de la gent i Microsoft es quedarà amb el 20% que són alguns dels treballadors de les grans empreses.

Però això és fotut per microsoft, perquè fer programes complexos té un cost gran i si la gent va deixant d'emprar l'office per programes molt més senzills ja no arribaran formats a les empreses i això serà un sobrecost, office no s'aprèn en dues tardes.

a la llarga, si la gent s'adona que els programes senzills són suficients, Microsoft anirà perdent quota de mercat, si no canvia d'estratègia.

Jo crec que MS és un monstre que anirà perdent pistonada moooollttt lentament, però de manera indefectible.

pere