Un alt càrrec de SAP va fer unes declaracions interessants on deia que el programari de codi obert immadur té poques possibilitats de sobreviure a l’entorn empresarial, sobretot perquè la tendència a la consolidació que es dona a les grans empreses demana programari madur, que redueixi la complexitat (que això ho digui algú de SAP és quasi una ironia) i que sigui estable. Òbviament tot el que diu és perquè la imatge, o els valors, que SAP vol transmetre són aquests.
Més interessant és el que deia després:
La pregunta clau és, quines tecnologies de codi obert són prou madures per sobreviure la consolidació que arriba ara?- va dir - Linux? Sens dubte. Eclipse? Sens dubte. Mozilla? Segurament”
I encara més interessant és quan diu que les noves empreses de codi obert i els nouvinguts s’han d’adreçar a una nova raça de directius de TI (CIOs), els quals el directiu de SAP anomena chief process innovation officers. En lloc dels directius de TI de la vella escola que es centren en la gestió de les dades, aquests nois dissenyen processos amb la xarxa de l’empresa. “Si vols esdevenir estratègic per a l’empresa, fa falta establir acords amb els processadors dels negocis”
I m’ha semblat interessant perquè lliga molt directament amb el que va ser un dels missatges de la conferència organitzada per la Fundació Barcelona Digital el mes passat:
“No s’innova a les nostres empreses. Hi ha un divorci entre el que fan els directius de TI a les empreses i el que s’espera d’ells. Enfoquen la seva feina cap al “que tot funcioni” i com a suport de processos, i no aporten cap valor diferenciador ni innovador al negoci.”
En resum, els directius de TI de la vella escola que no aporten valor al negoci, que s’han convertit més que res en una despesa necessària per fer funcionar les empreses, com l’electricitat i d’altres Commodities, són els que compren productes com SAP. Els innovadors, els que aporten valor i diferenciació a les empreses, molts d’ells natius digitals, són els que faran servir solucions innovadores, i encara poc consolidades, dels emprenedors del món del programari lliure.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada