dijous, 16 de febrer del 2006

La TV al mòbil no genera gaire interès

He comentat altres vegades que veure la televisió al mòbil no té gaire sentit, ni la videoconferència, i que tots els estudis que s’han fet, que no és un “invent” nou, no donen gaires esperances al tema. Ara, coincidint amb la celebració del 3GSM World Congress a Barcelona, s’han presentat els resultats d’una prova pilot que s’ha fet a Espanya en la que es van donar mòbils amb DVB-H, que és la tecnologia que permet veure la televisió al mòbil. Doncs la mitja de temps dedicat a veure la televisió, amb aquest giny, va ser d’uns 16 minuts diaris la majoria dels quals van ser a casa!

Aquestes xifres farien recomanar prudència, però a la notícia es parla que fan falta més antenes per augmentar la cobertura de la DVB-H per posar en marxa el servei, com si els resultats fossin bons.

Fa uns dies vaig llegir que un alt directiu de Telefònica comentava que s’hauran d’adaptar o crear nous continguts per la televisió mòbil, perquè ningú no mirarà un partit de futbol. Realment seria difícil distingir la pilota.

Una altra notícia que ha passat més desapercebuda és que els grans operadors s’han posat d’acord per implantar un sistema comú i únic de missatgeria instantània als mòbils, que potser sí que tingui més possibilitats de futur que no la DVB-H. Tot dependrà de com es vulgui facturar, perquè si és molt car, sempre ens quedarà l’SMS.

Amb els centenars de milions de persones que tenen un telèfon mòbil, la cursa per trobar noves aplicacions i noves maneres de generar ingressos pels operadors de telefonia ens porta a aquesta cursa desenfrenada per trobar la killer aplication.

La TV al mòbil no genera gaire interès excepte als mitjans de comunicació on ens ho venen com l’última moda. És difícil trobar una veu crítica al respecte, amb tothom enlluernat per l’espectacle.