divendres, 10 de febrer del 2006

Google i la privacitat

Fa ja un dies va haver-hi un cert enrenou perquè es va saber que el govern americà havia demanat, als grans cercadors d'Internet, informació relativa als usuaris i que Google no l’havia entregada. Encara que no va quedar gaire clar, els altres cercadors van dir que la informació entregada no contenia dades personals que poguessin identificar l’usuari. I el tema sembla que encara està pendent perquè el govern americà ha tornat a demanar les dades a Google.

En aquest context, Google treu la nova versió del seu cercador Google Desktop, que no solament permet cercar informació a cada un dels nostres ordinadors, per separat, sinó que permet donar d’alta a Google tots els ordinadors que tenim i fer una cerca centralitzada i des de qualsevol lloc del món. Ja haureu endevinat que per poder fer-ho, quan dónes d’alta l’ordinador, envies tota la informació del teu disc dur a Google!

Què passa si el govern americà aconsegueix l’autorització per veure la informació que vulguin de Google? És una pregunta retòrica, però no se’ls ha acudit als de Google que després d’aquest fet, treure aquesta característica al Google Desktop no seria ben rebuda?