dilluns, 30 de gener del 2006

Blocat censura els seus blocs?

Divendres Vilaweb va publicar que Blocat, abans Lamevaweb.info, ha tancat el bloc e-bruticies. Aquest bloc es dedicava a fer una crítica ferotge d'e-noticies i és aquest el que va demanar el seu tancament. Sembla que a Blocat no han tingut gaires ganes de ficar-se en temes legals i davant l'amenaça d'una demanda civil han decidit tancar el bloc.

A la notícia de Vilaweb podeu llegir el darrer que anava a publicar l'e-bruticies i a la cache de Google encara es poden consultar alguns dels seus articles.

Estem davant d'un cas de censura?

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Sortosament, e-bruticies continua: http://ebruticies.blogspot.com/

Anònim ha dit...

No hi hagut cap censura. No seguia les condicions d'ús establertes a Blocat.

Anònim ha dit...

Les coses com són: si volem fer una cosa crítica al nostre país:

- Cyclostyl com feien els nostres pares i avis.

- Cal usar serveis d'altres països.

La nostra Internet no és de refiar, i em sap greu, i ho se de primera mà: van esborrar bitassa.com del cercador mallorcaweb.com i blocat a Catapings. És el que tenim!

Anònim ha dit...

Suposo que et deus referir al tros que diu: "El servei només es pot emprar per a fins legals. Així els contingut dels blocs es regirà segons la legislació local, estatal i comunitaria vigent. A més tampoc s'acceptaran continguts que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors, obscens o pornogràfics, essent eliminats una vegada hagin estat localitzats o siguin notificats per un usuari."

Dir que els continguts d'e-brutícies atempten contra empreses o persones és opinable. Vol dir que a Blocat solament hi poden haver blocs de fireta? Que no critiquin ningú perquè si no els tancaran?

Mor ha dit...

Aquest migdia Blocat m'ha enviat un email on justifica el tancament de l'e-brutícies per no respectar les condicions d'ús. No el poso al bloc perquè ho podrien haver fet ells.

Benjamí:

És trist que sigui així, però potser no hi ha més remei que emigrar digitalment. El missatge que surt del tancament de l'e-brutícies és que si ets una empresa o un particular i algú et critica i no t'agrada, demana el tancament. Encara que les condicions d'ús diuen "atemptin contra empreses i persones" i criticar i atemptar no es ben bé el mateix.

Tampoc no deixo d'entendre que per Blocat, aquest tema sigui una situació incòmoda i difícil, i amb mala solució. Per una banda si no tanques el bloc, no pots saber si et caurà al damunt un problema legal, que segurament no tens els recursos per asumir, i per una altra banda, si tanques el bloc, et poden dir que és censura. No és una decisió fàcil.

Anònim ha dit...

Jo crec que el "a Internet tot s'hi val" s'està acabant, però a més, si el que se la juga és una persona que ofereix un servei gratuït... doncs què vols que et digui. A sobre que no cobres, te l'has de jugar perquè a algú se li ha acudit tirar amb bala contra un altre? Jo hauria fet el mateix (o a cas es dels blog respondrien per blocat devant dels tribunals?)

Mor ha dit...

Entenc el que dius que si a sobre d'oferir un servei gratuït has de gastar en advocats, és una mica massa. Per contra, si vols fer un bloc crític, per tenir alguna garantia que no te'l tancaran t'has de buscar un servei fora del país, millor a l'altre banda de l'atlàntic. Falta de cultura de la crítica, diria jo. A més a més, que l'origen de tot fos la pressió d'e-noticies, que tiren amb bala (metafòricament, eh!) és el que em va semblar injust, sense entrar a valorar el fons, que no prou conec el tema.

Anònim ha dit...

podriem parlar llargament de qui mana a e-noticies....