diumenge, 22 de gener del 2006

Adéu a la fotografia analògica

MinoltaEl canvi de la fotografia tradicional a la digital continua fent mal als que no s'han preparat. Aquesta setmana Minolta una de les empreses "històriques" del sector de la fotografia ha dit que abandona totalment el negoci. Fa uns dies Nikon va dir que es concentrarà únicament, excepte uns pocs models, en el sector digital, en el qual no està sortint gaire ben parada en la seva lluita amb Canon. I ja es parla de les següents víctimes: Pentax, Olympus, Fuji...

Fa molts anys que ja es parlava que la fotografia digital era el futur, però quan ha esdevingut present ha resultat que moltes empreses del sector no estaven preparades. Les empreses d'electrònica de consum, molt més acostumades a treure productes al mercat de manera ràpida, han sabut entrar en el sector de la fotografia, desplaçant als antics dinosaures.

Aquestes dues Minolta de la foto son les càmares amb què vaig començar la meva afició per la fotografia, i que ara ja feia uns anys que no feia servir. Tampoc no faig servir l'altra reflex, una Nikon F70, i estic a l'espera que o Canon o Nikon treguin una reflex a un preu raonable i amb bones prestacions. Faig fotos únicament amb la meva Canon S70, que és una meravella, però que no deixa de ser una compacta.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Em passa el mateix, també he abandonat una F70 i en comptes de Minolta, un parell d'Olympus SRL, i darrerament anava amb una compacta Canon. Té un sentit: petita (es pot portar sempre) i fotos molt acceptables, però trobava a faltar ajustos manuals més fàcils, zoom bo i jugar amb la profunditat de camp, sobretot això.

M'he firat amb una Lumix FZ30 i n'estic content. No he tirat d'una SRL digital perquè el mateix costava el doble i encara no tenc clar que siguin una bona compra --almanco tant com ho tenia de les Olympus i F70 en el seu moment.

Anònim ha dit...

Noticies com aquesta em fan pensar... Que passaria si les companyies de fotografia tradicionals haguessin decidit que això no havia de canviar i que volien continuar guanyant-se les garrofes peti qui peti amb la fotografia tradicional? Si haguessin ficat traves al desenvolupament de la fotografia digital? Si haguessin provat de canviar les lleis al·legant que tota la gent que es dedica a fabricar carrets (per dir algo) es quedaria sense feina, a la mort d'un art, o qualsevol cosa que s'haguessin empescat?
Doncs no, senzillament (agradi o no) les empreses que no s'han adaptat o que tenien un negoci obsolet han mort. No s'ha hagut d'adaptar la societat a les seves necessitats si no a la inversa. Quan podrem veure aixo en altres sectors?

Anònim ha dit...

Al blog d'en Valentin Sama hi ha bons comentaris sobre el tema Konica-Minolta

Mor ha dit...

Benjamí,

Sí, l'avantatge de les compactes és que són petites, i les compactes digitals han guanyat molt respecte a les analògiques. El que més m'agrada de la S70 és que porta un angular de 28mm (equivalent). Però no arriben al que dóna una réflex, encara que la FZ30 està molt bé, i no sé si te gaire a envejar a les SLR!

Mor ha dit...

Oriol,

És bona, la teva reflexió. Crec que si haguessin pogut ho haurien intentat, però és una situació molt diferent a la de la indústria musical (oi que parlaves d'ells?).

Anònim ha dit...

:) Si, d'ells parlava. Llastima que sigui diferent i no s'hagin enfonsat ja.