diumenge, 13 de novembre del 2005

Convergència de televisió i mòbils

Sempre he sigut molt escèptic sobre la convergència de dispositius i mitjans. L'últim invent en aquest terreny és la televisió als telèfons mòbils, on les empreses de televisió i telecomunicacions s'estan gastant uns quants euros, malgrat molts estudis que diuen que no hi ha gaire interès dels possibles consumidors.

Després de l'èxit inesperat dels missatges sms es van treure de la màniga els missatges mms (multimèdia: fotos, vídeos) que han sigut un fracàs. Ara volen proposar de veure la televisió als mòbils. Em pregunto si aquest nou servei portarà de regal una gorra de cop per si la gent veu la tele mentre camina...

Un altre mite és la televisió interactiva, quan crec que la televisió és el paradigma de la passivitat. La tan famosa TDT, que encara algú ha de dir per a què serveix més enllà de millorar la qualitat del senyal, porta la promesa de la interactivitat. Fa temps que Marc Andreessen, fundador de Netscape, va dir:

"El concepte sencer que la gent interaccionarà amb el seu televisor és una ximpleria"

"La televisió interactiva té lloc quan perd el teu equip de futbol i llances una llauna de cervesa (millor buida) a la pantalla "

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A França van a tope amb el tema... et truquen i tot. Ja he vist unes quantes persones amb dispositius d'aquest tipus. El perfil típic és el de persona amb baix nivell cultural i econòmic que no es pot estar de mostrar la seva joguina (que li ha costat una part important dels seus recursos) a tot volum.

Bastant lamentable, les operadores venen dispositius que saben morts a la gent que té menys criteri per defensar-se.

pqs

Mor ha dit...

Per aquí baix encara no hi hem arribat. Van fer campanya publicitària amb les videotrucades, amb poca acceptació del 3G i poca cosa més. Ara veurem com s'ho fan amb el tema de la televisió.