dilluns, 20 de juny del 2005

Més patents absurdes

El gran problema de les patents aplicades al programari és que finalment el que s’acaba patentant són idees i no implementacions. Un exemple més és la demanda que una empresa desconeguda, Antor Media, ha engegat contra Apple i moltes empreses més. Que és el que tenen patentat? Com es pot llegir a l’oficina de patents americanes: transmetre informació per una xarxa de telecomunicacions! (... transmitting information recorded on information storage means from a central server to subscribers via a high data rate digital telecommunications network)

Qui defensa un sistema de patents tan absurd? Doncs les grans empreses de tecnologia. Poden pagar els centenars de milions de dòlars que faci falta. L’objectiu? Barrar el pas a empreses sense aquesta capacitat econòmica (les mitjanes i petites). En altres paraules, frenar tant com es pugui la innovació i la competència.

Etiquetes:

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Mor!

Un petit comentari de la primera frase: les patents sempre són sobre idees i no sobre implementacions... en tots els camps.

jmones

Mor ha dit...

Petit comentari! :-) Justament és aquí on està la diferència amb la resta de sistemes de patents. Una cosa és patentar una obra de teatre, que es faria amb els drets de propietat intel·lectual o copyright i una altra cosa és patentar el teatre. Es el que pasa amb les patents de programari: una cosa és protegir una implementació concreta per transmetre informació a través d'una xarxa i una altra és patentar genericament enviar informació per una xarxa.

Mor ha dit...

Via Ricardo Gallir un bon article

Anònim ha dit...

Ja ho sé ja... el que dic és quan patentes un sistema per hidrògen de manera barata, el que patentes és la idea, no cap implementació.

I la propietat intel·lectual ja protegeix les implementacions... ja... i la part de saber si la idea és bona, en informàtica, costa molt poc com perquè les patents tinguin sentit... ja...

Ho deia perquè em semblava que insinuaves que en la resta dels àmbits les patents no són sobre idees, i crec que això és un error.

Mor ha dit...

He estat fora de Bcn i no he tingut temps per contestar el que dius. De fet no sé si donar-te la raó o polemitzar... M’ho penso. Abans, però, comentaré l'article sobre els llibres que escriu en Manel.