divendres, 17 de juny del 2005

El brillant futur de l'era digital

Ven més presentar un futur apocalíptic, o si més no terrorífic. La revolució digital ens porta a l'obscuritat i l'oblit! Com en JMones i l'Anna vaig veure el documental "El negre futur de l'era digital", a trossos, perquè era molt dolent.

És ben cert que els suports digitals actuals encara tenen problemes, especialment els que fem servir "a casa". Com deia un profe que vaig tenir, fa milers d'anys que es construeixen ponts i la informàtica tot just té poques dècades i encara n'estem aprenent. I en aquestes poques dècades les transformacions socials que provoca/promou la tecnologia són impressionants i acaben de començar. Dir que de la nostra època no en quedarà res és... sensacionalisme barat.

Quan la humanitat ha tingut tanta informació? Segur que teniu fotos dels vostres avis, besavis, algunes ja no es poden veure. Segur, també, que heu vist com les primeres fotos en color han envellit molt malament. Segur que teniu o heu vist cintes de vídeo amb fongs o fetes malbé. I CD que ja no es poden llegir, també. Però fa 300 o 400 anys, què tenia la gent, fora de la cort o els senyors feudals? Quina informació personal tenia? Tenim més informació de nosaltres i la nostra família propera que de tots els nostres avantpassats junts.

Si hi ha futur, sense cap dubte és digital. I és brillant. Molt brillant.

Etiquetes:

2 comentaris:

Viatger ha dit...

Jo també ho crec,que es brillant el futur, ja que amb la tecnologia que disposem, allò que creiem que val la pena conservar, ho conservarem.

Evidentment hi ha coses que no hem previst conservar!! ja que no s'ha considerat fer-ho. Per exemple tots els milions i milons de programes que al llarg d'aquests 40 anys de l'era d'informàtica s'han anat realizant, i que amb els canvis constans de versions, sistemes operatius, etc, han quedat obsolets i perduts a maquines velles.

Be , no tot es pot guardar, eh.!

Enhorabona pels post

El Viatjer

Mor ha dit...

Estem d'acord!
Amb lectors axí dóna gust.