dijous, 14 d’abril del 2005

L’arxiu creatiu de la BBC

Via Boing Boing he arribat al lloc web de l’arxiu creatiu de la BBC. Tenen un banner on es pot llegir: “Find it. Rip it. Mix it. Share it. Come and get it.” No, no és el que penseu. És un lloc legal de la BBC, no és cap lloc de pirates com diria la nostra ministra d’(in)Cultura.

“L’arxiu creatiu és significatiu perquè, per primera vegada, serà possible per al públic accedir lliurement i ‘posseir’ una còpia d’un gran tros de la cultura Britànica, que poden fer servir com a part de les seves pròpies creacions culturals”

Si algun retret se’ls pot fer és que les llicències posen una limitació geogràfica: són per a ús exclusiu al Regne Unit. Excepte això, són molt semblants a les de creative commons.

Aquí, la nostra televisió, TV3, TV Catalunya, ens permet veure vídeos dels seus programes en baixa qualitat, amb un web dissenyat per l’Internet Explorer de Microsoft, i que encara gràcies que funciona amb altres navegadors. Encara ara 3alacarta continua amb una magra interfície si no fas servir el navegador de Microsoft. Si fas servir programari lliure, no et queixis, deuen pensar. Si es volen vídeos de més qualitat, a pagar.

Res de cultura, res de país, res d’innovació!

Categories: