dimarts, 15 de març de 2005

Buscando el conocimiento

A La Vanguardia d’ahir dilluns, tres articles sobre tecnologia, pràcticament 3 pàgines. Tot un rècord.

Un dedicat a la wikipedia que està força bé, l’altre dedicat a les noves marques comercials al CeBit, i l’altre, “Buscando la Sociedad del Conocimiento”, un seminari organitzat per Manuel Castells a Lisboa, per “celebrar” la signatura fa cinc anys de l’agenda de Lisboa.


Interessants les dades que aporta Castells, com ara que el 60% del pressupost de la UE se l’emporta l’agricultura: cada vaca rep 2 euros al dia!

“Los últimos cinco años han sido un desastre absoluto en España en la aplicación de políticas de sociedad del conocimiento”

Com a exemple de països d’èxit: Finlàndia. El seu secret són obscures fórmules que no se li acudirien mai a ningú: invertir molt en I+D, més del 3,5% del seu PIB, i tenir una educació de primera qualitat, 100% pública.

“El objetivo nacional [a Finlàndia] es mantener el círculo virtuoso en que el Estado del bienestar proporciona a la economía trabajadores de gran cualificación y capacidad de innovación, y la economía devuelve los fondos necesarios para mantener dicho estado"