dilluns, 31 de gener del 2005

El sistema de patents és absurd i ofega la innovació

Avui diumenge El País publica una entrevista a Nick Donofio, vice-president d'IBM, responsable d'estratègia i d'I+D. Explica que una de les raons perquè han venut la seva divisió d'ordinadors personals a Lenovo, és que IBM està centrat en el món empresarial i que la part de consum del PC no la cuidaven gaire bé, justament per aquesta dedicació exclusiva al món empresarial.

Potser sigui que a IBM creuen que a l'empresa, en poc temps, faran falta altres tipus d'ordinadors, no els PC actuals, sinó una nova arquitectura basada en el processador que estan desenvolupant conjuntament amb Sony i Toshiba i que han batejat amb el nom de cell (òbviament aquesta part és una elucubració meva). Aquest nou processador equiparà la nova PlayStation III, i també estacions de treball.

Però a l'entrevista, Nick Donofio també parla del sistema de patents i no el deixa ben parat. Diu que ara et donen una patent sense mirar-s'ho gaire, i que el sistema de patents és absurd i ofega la innovació. És una opinió que comença a calar en la indústria tecnològica.

Categories: