diumenge, 9 de gener del 2005

A Bill Gates li patina la neurona!

Bill Gates m’ha tornat a sorprendre, i no per la seva creativitat, que sí que hauria estat una sorpresa de debò, sinó per la seva falta d’intel·ligència. Dit d’una altra manera, li ha patinat la neurona.

En una entrevista al diari electrònic Cnet ha dit que els que volen reformar les lleis de la propietat intel·lectual són una mena de nous comunistes! L. Lessig, creador de Creative Commons, en una mofa intel·ligent deia que en Bill s’havia equivocat de paraula i no volia dir “communists” sinó “commonists”.

L’entrevista es va fer en el marc del CES, a Las Vegas, i es produïa després que el mateix Bill tingués problemes amb el seu programari fent unes presentacions, inclosa la pantalla blava de la mort (blue screen of death). Devia anar calent.

També hi devia ajudar que la nova versió del seu sistema operatiu anomenat Longhorn, ha sigut guardonat pels premis Vaporware 2004, amb la tercera posició i amb un canvi de nom: Longwait.

En resum, tants esforços intel·lectuals per veure com el programari lliure continua endavant, el seu programari es penja fins i tot quan el fa servir ell, guanya premis dubtosos per vendre “fum”, el seu sistema de gestió de drets digitals (DRM) no acaba de ser acceptat pel mercat, doncs li acaben passant factura.

A més d’una gran quantitat de riallades, en Bill ja ha posat de moda samarretes i banderes d’inspiració soviètica.

Categories: