dilluns, 17 de desembre de 2007

Així ens va

Ara fa uns dies vaig llegir que la Generalitat engegava un pla per a les petites i mitjanes empreses per promoure les noves tecnologies i que una de les actuacions era crear un conjunt de programes o suite basats en programari lliure. Vaig pensar que era una altra iniciativa per poder dir que “fem alguna cosa” pel programari lliure i apa. Fa uns anys potser hauria escrit dient: “quina bona notícia”, però a força de promeses no complides ja no em va fer ni fred ni calor.

Fa un parell de mesos s’havia fet públic que l’Ajuntament de Barcelona es pensava gastar no sé quina fortuna a renovar llicències de Microsoft i s’oblidava així del seu compromís amb el programari lliure.

Avui és la Generalitat, que vol gastar-se fins a una mica més de 12 milions d’euros també en llicències de Microsoft.

Com podem llegir a la Pastilla Roja,

España es aún un país más agrícola que tecnológico


Ja que gasta més en Agricultura que en Tecnologies de la Informació. Encara que pel que diu l’article deuen de ser altres administracions, segurament Andalusia i Extremadura, les que fan més en programari lliure.

Tot plegat contrasta amb el que és fa a Europa, on Holanda posa en marxa una directiva segons la qual les administracions hauran d'estar preparades per la transició cap al programari lliure.

Poc que gastem en tecnologia i molt del que gastem és tan improductiu com pagar llicències!