dijous, 25 d’octubre de 2007

Un dia trist per a la UIB

Avui he llegit bocabadat i esmaperdut que en Ricardo Galli ha tancat el seu bloc, hostatjat fins ara dins de la xarxa de la Universitat de les Illes Balears, perquè la rectora li ha demanat d’esborrar un article on critica un web. La rectora no podia haver triat pitjor. El web criticat per Ricardo és criticable per qualsevol que tingui dos dits de front: s’autoanomena “Observatorio de Internet”, conté tot d’opinions sensacionalistes, i no resisteix una lectura seriosa. Sembla que el responsable d’aquest web es va adreçar a la Universtat avisant d’accions legals si no esborraven l’article amb les crítiques.

Doncs com que encara hi ha gent amb principis, en Ricardo ha tancat el seu bloc dins la UIB i l’ha obert a un altre lloc. Fa més d’un any vaig comentar que Blocat censurava els seus blocs i que si volies crear-ne un i no ficar-te amb ningú, no hi havia problema. Si vols fer un bloc crític, val més que ho facis fora del país. Sembla que aquesta afirmació val també per a les universitats, si més no, per a la UIB.

No sé amb quin programa es presentava la rectora i el seu equip, devia d’anar contra l’esperit crític i contra el foment de les llibertats individuals i d’expressió, i podria haver tingut eslògans com: “no pensis diferent, no siguis crític, vine a la UIB i seràs un més entre la massa, amb nosaltres aprendràs a passar desapercebut.”

En resum, un dia trist per a la llibertat d’expressió

1 comentari:

mai9 ha dit...

i no sabem quin article és?