dimecres, 19 de setembre del 2007

Bicing

Ahir em vaig emocionar! Per fi vaig rebre la meva targeta del bicing després de mes i mig d’espera, sense comptar l’agost.

S’ha escrit molt, i s’escriurà, sobre el bicing. Es podria fer una tesi doctoral sobre com fer d’una bona idea i d’una millor acollida, una inesgotable font de crítiques i de problemes. Si tota iniciativa dels polítics el que busca és tenir èxit i atraure vots, aquesta sembla que més aviat no ho farà, encara que d’èxit sí que en té.

Tot sembla indicar que els “gestors” municipals volen desinflar el bicing, i que el seu èxit no continuï, que llavors la gent ja es cansarà i baixarà el nombre dels que s’hi han apuntat. I és que, tenir èxit, passi, però si dona feia, ep!, que no pot ser.

Si les infraestructures per la bici a Barcelona són minses, amb el bicing encara més.

Ara s’ha aprovat una nova reglamentació de l’ús de la bicicleta, que també ha generat moltes crítiques. Pel que sé, crec que tampoc n’hi ha per tant, i a tot arreu on hi ha bicicletes, hi ha normatives similars. A Amsterdam, que s’acostuma a posar com exemple de paradís de l’anar en bici per la ciutat, i és que tenen una xarxa de carril bici increïblement gran, també et poden multar per anar sense llum!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si és que no hi ha res pitjor que començar la casa per la teulada. Suposo (espero) que es tracta d'un temps de transició, en el que la obvietat de la manca d'un espai propi per la bici farà que es busquin solucions.

L'ús de la bicicleta a la ciutat té molts avantatges, i no puc més que aplaudir una iniciativa com el bicing, però fins que vianants, conductors i ciclistes no tinguin els seus respectius espais, la cosa no acabarà de funcionar. I aquests espais no cal que estiguin sempre separats, però sí que estiguin clars.

Per cert, a mi em va trigar un parell de setmanes a arribar la tarja... :P

espurnes ha dit...

primer de tot benvingut de nou. m'alegra llegir-te altre vegada.

El bicing és una bona iniciativa, però no està del tot ben organitzat. Quan vols bici no en trobes, i quan en trobes no tens on tornar-la prop del lloc on et dirifgeixes. Això no és així sempre, però algunes de les crítiques van per aquí.

Pel que fa a la normativa jo crec que falla el tema de l'aparcament. No pots fixar una bicicleta al mobiliari urbà (com fanals, arbres, tanques, etc) però es que no hi ha lloc en fer-ho. No ens enganyem, a Barcelona no pots deixar la bicicleta sense tanca i esperar que estigui allà despres de 3 minuts. A vegades ni amb tanca... Així que s'han de lligar. El ciclista tria aquest transport per que és comode i net, però basicament per que el deixa al lloc precis on ha d'anar. Així que vol fixar la bici allà, no 10 carrers més lluny. Actualment, Barcelona no disposa d'aparcaments suficients per a bicicletes. Fins que no es posi remei a això no haurien de multar per aparcar les bicicletes als arbres o fanals...

és una opinió.

Mor ha dit...

si, jo crec que es una molt bona iniciativa, però o la cuiden i la posen a l'alçada de les expectatives que tots ens hem fet, o...

Anònim ha dit...

El servei de bicing romandrá temporalment tancat fins les properes eleccions municipals.

Atentament
Jordi Hereu, Alcalde de Barcelona