dimarts, 19 de setembre del 2006

Microsoft crearà a Europa 100.000 llocs de treball

Fa uns dies que va aparèixer una notícia a molts dels nostres diaris, on segons un estudi es deia que el llançament de Vista, el nou sistema operatiu de Microxof, crearia uns 100.000 nous llocs de treball a Europa. L’estudi, òbviament, finançat per Microsoft.

És clar que per a qualsevol que conegui els problemes que té Microsoft a Europa per la seva actuació com a monopoli, pot intuir que més que un estudi és una campanya de premsa per dir als europeus: veieu que bons que som que volem crear llocs de treball?

No m’ha sobtat tampoc la falta de rigor ni que cap dels diaris hagi fet cap comentari. Cap opinió. Cap estudi. Molts van publicar directament la nota de premsa d’EFE, i apa.

És qüestió de crear opinió. Qui no sap de què va el tema (incloeu en aquest apartat molts directius del sector de les TI) deu de pensar, mira que bé. I el que no en té ni idea, doncs també. Després si et trobes un article que diu que Internet el va inventar Bill Gates, també passa.

Aquesta sí que és una de les grans diferències entre el programari lliure i el privatiu. No es troben anuncis als diaris. No hi ha notes de premsa. Solament quatre il·luminats (en el millor sentit de la paraula) que diuen que realment el programari lliure sí crea llocs de treball.