dimarts, 1 d’agost del 2006

A qui l’interessa l’aeroport

Que a la companyia Iberia li importa poc Barcelona, i Catalunya, no és cap novetat ni cap descobriment.

Que als pilots d’Iberia no els importa res més que la seva butxaca, tampoc no és cap novetat.

Que a Aena tampoc no els interessa Barcelona, no és del tot correcte. Els interessa com a aeroport satèl·lit de Madrid i sobretot els interessa que no faci la competència a Barajas. D’aquí tots els obstacles que van posar a la negociació de l’estatut: que no tingui una gestió independent i no es converteixi en un competidor.

Que als treballadors de terra de l’aeroport de Barcelona tampoc els interessi l’aeroport de Barcelona, sí que ha sigut una sorpresa, potser relativa. Van criticar molt la vaga dels pilots, i no sé, ni vull recordar, tot el que van dir. Però l’altre dia se’ls va veure el llautó. Tampoc no els interessa.

Potser fora bo tancar-lo, i obrir-lo de zero.

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'episodi de l'aeroport fou trist, molt trist, i que deixa una imatge força lamentable del nostre estimat país (per a mi, Catalunya, però també d'Espanya). I que ara no vinguin els treballadors a demanar excuses i perdó; entenc la seva frustració vers el seu lloc de treball, però el que no es pot fer és aturar una infraestructura com El Prat. Així, en podriem tots prendre exemple, i cada cop que vulguem millores a la feina, doncs parem "a la torera" els nostres llocs de treball. Aquí calen responsabilitats, i dimissions i multes... Però com sempre, en aquest país (ja sigui Catalunya o Espanya), no dimiteix ni El Tato, i així ens va.

No seria mala idea tancar l'aeroport i començar de zero, i començar de zero potenciant els altres dos principals aeroports catalans, Girona i Reus, i crear una autèntica xarxa catalana. Junts, es pot competir amb Barajas.