dilluns, 10 de juliol del 2006

Atrapat al Mythical Man-Month

Sí. De vegades sembla que tot ja està escrit. Quan un projecte es retarda, i ja es veu que no s’arribarà a la data d’entrega, molt sovint es cau en l’error d’afegir-hi més persones, el que encara acaba suposant un endarreriment més gran. És l’error de creure que si està previst que una cosa la pugui fer una persona en sis mesos, sis persones la podran fer en un mes. Com podeu llegir en aquest article de la wikipedia, algú ja ha escrit que:

“Assignar més programadors a un projecte que va per sota del planificat encara el retardarà més, degut al temps requerit pels nous programadors per aprendre sobre el nou projecte i per l’elevat increment de la comunicació”

El títol del llibre: “The Mythical Man-Month” (El mític home-mes). I no ho va escriure ahir. Fa 31 anys!

I continua l’article:

La tendència dels gestors de repetir aquests errors va portar a Brooks a fer broma dient-li al llibre “La Bíblia de l’Enginyeria del Programari” perquè “tothom el llegeix però ningú no en fa cas!”

2 comentaris:

Daniel Daranas ha dit...

No he llegit aquest llibre, però n'he sentit a parlar molt. Sí que he llegit, i recomano absolutament, "Peopleware". de Tom Demarco i Timothy Lister. La meva primera lectura recomanada per a algú que vulgui dedicar-se a la informàtica és "Peopleware", la segona és rellegir "Peopleware", i la tercera "Object Oriented Software Construction: 2nd Edition", de Bertrand Meyer.

Lluís ha dit...

"Errare humanum est perseverare diabolicum" o Errar és humà, però repetir-ho és diabòlic... i aquesta situació la revisc continuament... Potser només caldria enfrontar-se al client per fer-li veure la realitat i no quedar-se amb el "zi zeñorita Scarlaaaata".

Però com sempre el projecte es divideix entre els que el fan i els que es queixen dels plaços, tot oblidant que
a) L'anàlisi no és un Powerpoint
b) S'ha d'analitzar tot l'abast , no només el maco (també cal que el programa facturi, eh?)
c) EL PAPER HO AGUANTA TOT.
d) Perquè es dediquen no-informàtics a gestionar projectes? I si no son informàtics, perquè no es recilen? Hi ha lectures com les de l'altre comentari que ajuden... Clar, és més fàcil la teoria de MISCO JONES, ...