diumenge, 28 de maig de 2006

En favor de l’analfabetisme!

El Pais ens continua delectant amb les entrevistes que fa als nostres polítics sobre l’ús que fan de la tecnologia. Delectant en aquest article és un mot altament carregat d’ironia, o millor dit, sarcasme.

Ara li ha tocat la tanda a Javier Rojo, el president del Senat. Ens regala idees com aquesta:

“...recela [Javier Rojo] del uso de las máquinas en la juventud. Rojo hace una llamada a una educación sin tecnología”

És una bona proposta que hauria de fer a la ministra d’educació. Donar classes a la intempèrie, i escriure amb carbó a les parets, de les coves...

“Tampoco utiliza en exceso Internet. “No entro mucho”, dice Javier Rojo. El ex dirigente del vasco del PSOE entra en la Red, sobre todo, para leer el correo electrónico en el trabajo. Eso sí, luego, “hay que desconectar”, matiza.”

Ja ens ho imaginem. Després de l’esforç intel·lectual que ha de suposar llegir el correu electrònic, s’ha de desconnectar...

Javier Rojo se ‘enciende’ un poco cuando reflexiona acerca de la educación de los niños en la era tecnológica. Defiende que a los niños hay que educarlos en la socialización, “sin tanta máquina”. El político vasco desearía que fueran compatibles, pero que los niños no dependieran tanto de ellas a la hora de jugar. “Están mermando las relaciones humanas”, argumenta Rojo.

Si alguna cosa defineix l’estat actual de les tecnologies es la participació i la “socialització”: han augmentat moltíssim les relacions humanes en forma xarxes socials, impensables fa ben poc.

Amb aquestes idees i coneixements tecnològics, després no és d’estranyar que votacions com la de la nova llei de la propietat intel·lectual legalitzin el cànon a determinats suports electrònics sense cap vot en contra. Que haurà entès aquest senyor sobre el perquè del cànon? Les seves opinions són un clar apunt en favor de l’analfabetisme!