divendres, 31 de març del 2006

Flickr

Barcelona - La PedreraFa uns mesos que vaig enregistrar-me a Flickr, després d’haver llegit sobre la innovació que suposava poder etiquetar les fotos pròpies, i dels altres. Hi ha un compte gratuït, amb certes limitacions, i és el que vaig obrir. Després de l’estiu i amb la quantitat de fotos de les vacances vaig comprar un compte “pro” per una mica més de 20 euros l’any, que et permet tenir un nombre il·limitat de fotos amb la restricció de fer servir “solament” 3 gigabits al mes per pujar-les.

Però no són les qualitats de la seva interfície, ni la capacitat d’etiquetar les fotos, ni que es puguin crear “sets ” per agrupar-les, ni moltes altres utilitats. El que fa que flickr sigui additiu és la seva capacitat social. És la interacció amb els altres flickrites. És la possibilitat de crear grups, oberts, tancats o solament per invitació, dedicats a una infinitat de temes, on es poden posar Barcelonales fotos que compleixin amb les “normes” del grup. N’hi ha des de milers de persones fins als que només en tenen dues o tres. És clar que també es poden posar comentaris, i també es poden anar “recollint” les fotos dels altres que ens agraden marcant-les com a favorites. Tot això afegit als contactes que fan els usuaris, acaba creant veritables xarxes socials de gent d’arreu del planeta.

L’inconvenient: si t’agrada la fotografia, no te n’adones i et passen les hores veient imatges i llegint comentaris. Tot un plaer.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Cert Mor, Flickr és una canya per la eina en sí però sobretot pel caire "social" que té.
És un vici i una font inagotable de fotos bones i de tota mena.

Ahir feia un post al meu bloc parlant d'eines de fotos per webs i el vaig concolure parlant de Flickr com a eina brillant si un no vol complicar-se la vida ocupant espai web al seu servidor etc.

Link a l'article: http://www.oscarbarber.com/wp/arxius/eines-per-mostrar-imatges-al-teu-web/

Salut i bon post! ;)

Anònim ha dit...

Quan Orkut i Friendster van sortir vam pesnar que serien les xarxes socials del futur, ara veiem com, per tal que funcionin, hi ha d'haver un interés comú, d'aquí l'èxit de flickr i de last.fm.

pere
http://bits.quintanasegui.com

Anònim ha dit...

Tens 3 GB de pujada?! Jo 2 :?

Daniel Daranas ha dit...

Addictiu? Xuclador, jo diria :)

Mor ha dit...

Benjamí,

Com moltes vegades :) tens raó. Són 2 gigues al mes.

Daniel,

Es que passa el temps i ni bloc, ni jocs, ni res. Fotos i més fotos!

Anònim ha dit...

Gràcies per l'aclariment, ja anava a reclamar ;)

No tenc raó sempre, quedaria molt cool dir que «no m'agradaria» i no és això. És que inverteixo molts esforços en depurar les idees i coneixements; per això en encertar-la no deixa de ser una petita satisfacció personal. Res més important que això, tant banal ;)

Gràcies per exposar les teves idees al teu blog i deixar que hi participem mitjançant els comentaris --que no és la única manera, però sí una prou útil i eficaç.