divendres, 3 de març del 2006

El preu de l’extorsió en nom de la cultura

Malauradament llegeixo que tots (tots vol dir tots) els partits polítics a la comissió del congrés han aprovat una aberrant reforma de la llei de la propietat intel·lectual on es consolida que els consumidors hauran de pagar un cànon, en concepte de còpia privada, a la majoria dels suports digitals (CD, DVD, reproductors mp3, telèfons mòbils i en general a qualsevol dispositiu portàtil que pugui reproduir música) . Aquest cànon anirà a parar a una associació mafiosa que diu representar els artistes.

És igual que al CD facis còpies de les fotos de les vacances. Finançaràs la màfia.

És igual que al CD facis les teves còpies de seguretat. Finançaràs la màfia.

És igual que siguis una empresa i els CD els facis servir per gravar el teu programari. Finançaràs la màfia.

És igual que financiïs la màfia, perquè si tens un CD original protegit i no el pots copiar, encara que hagis pagat el cànon, serà el teu problema.

Serà igual que no compris ni CD ni DVD originals. Finançaràs la màfia si compres un suport digital que paga cànon.

A la màfia li serà igual que el seu producte sigui bo o dolent, que agradi o no agradi. S’haurà assegurat la supervivència fora de les lleis del mercat. Per què he de pagar per un producte que ni m’agrada, ni el compro? Ah, és la màfia, que ha aconseguit una llei per cobrar sense haver de treballar, que de fet, és el que persegueixen totes les màfies.

Per què aquesta absoluta ignorància dels nostres polítics? I fins quan aguantarem els consumidors?

màfia f. Associació secreta d'origen sicilià que té com a objectiu el control d'activitats econòmiques i polítiques en benefici propi, i que actua mitjançant extorsions, suborns, intimidacions, represàlies, etc. | PER EXT. Grup tancat excessivament influent dins el seu ambient.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

"A la màfia li serà igual que el seu producte sigui bo o dolent, que agradi o no agradi. S’haurà assegurat la supervivència fora de les lleis del mercat."

Buf! Això és el que més rabia em fa... Hi haurà alguna forma de parar ara a aquesta gent? Cada dia que passa fa més por tot plegat. Arrrgh!!

Anònim ha dit...

No sé si hi ha cap forma de parar-los ara mtaeix, però potser sí que sortirà a compte comprar els suports digitals fora de les nostres fronteres... si més no, no ens cobraran l'impost revolucionari. :/

Mor ha dit...

Si que fa ràbia! Pensar que si compres cds verges, del que pagues, alguns centims van a parar al Bisbal... fa ràbia! Haurem d'anar a Andorra a comprar cds?