dimecres, 11 de gener del 2006

La guerra dels nous formats de DVD

La guerra dels nous formats de DVD, el Blue Ray i el HD-DVD sembla inevitable. Fa uns mesos hi va haver negociacions per tal de trobar una solució, però no van tenir èxit. Cada grup tira endavant el seu format. Tecnològicament seria possible fer dispositius compatibles amb els dos formats, però hi ha elements insalvables com els legals i la propietat intel·lectual. Es donarà el cas que alguns fabricants trauran al mercat lectors dels dos formats, però per separat, no en un únic dispositiu, per aquests motius. És la vella guerra del Betamax contra l’VHS reeditada. Però potser que el mercat, els consumidors, siguin ara més intel·ligents i tots dos formats tinguin una mala acollida, tot esperant el format únic o la compatibilitat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Els primers en desenvolupar el Dvd de tres capes (capa Blu-Ray amb les dues convencionals) han estat els de JVC aquí tens un enllaç per si li vols fer una ullada: http://jsp.jvc-europe.com/article.php?id=100057&catid=1

Mor ha dit...

Sí, tens raó que els nous formats són compatibles amb el format de DVD actual. Però pel que sembla, encara que tecnològicament és possible, no hi haurà aparells compatibles amb els dos nous formats. O es podrà llegir HD-DVD o Blue-Ray, però no els dos amb el mateix trasto.

Anònim ha dit...

A mi el que més em preocupa es que sembla ser que implementaran varies tècniques DRM als nous reproductors... Llavors, resultarà que un trasto que t'ha costat uns quants euros et dirà que i que no pots veure amb ell... He arribat a llegir perles com que la indústria cinematogràfica prefereix el Blu-ray perque les seves tècniques DRM seran més transparents a l'usuari i no sera necessaria una conexió a Internet!! Això que vol dir? Que un trasto HD-DVD anira a preguntar a no se qui si pot reproduir el disc que hi estic ficant?!? Tambe he arribat a llegir que s'ho volen montar perque no el puguis desmontar d'una forma licita... Altre cop, despres de pagar uns eurillos per comprar un trasto, et diran que i que no pots fer amb ell (o sigui que ja ens podem oblidar d'utilitzar la safata del disc com a posavasos).
Espero que moltes d'aquestes coses es quedin en rumors...