dimarts, 10 de gener del 2006

ColdPizza: la pizza amb DRM

La paròdia es fa servir habitualment per destacar els elements absurds d'una situació o un fet, i tot sovint per criticar-los.

Què passaria si les pizzes portessin les mateixes restriccions que els CD de música protegits amb DRM? És la paròdia que han fet a Groklaw tot basant-se en els termes de la llicència de Coldplay i creant una fictícia ColdPizza. Ningú que llegís els termes d'una llicència tan esbojarrada la compraria.

En destaco uns quants:

ColdPizza

Aquest Producte Alimentari (PA) és una còpia protegida.

Moltes gràcies per comprar aquest Producte Alimentari i ajudar la causa contra "la Pirateria". Els components d'aquest Producte Alimentari poden tenir funcions antimenjar/antirescalfament. No poden ser revenuts, rescalfats o emmagatzemats en dispositius no autoritzats. Hem afegit aquesta tecnologia especial per tal d'assegurar una experiència alimentària d'alta qualitat.

Abans de comprar o consumir, si us plau, llegiu el següent:

Aquest Producte Alimentari no es pot rescalfar fent servir dispositius de rescalfament de Productes Alimentaris no autoritzats, ni es pot convertir en trossos més petits per compartir el menjar.

La raó màxima de les porcions del Producte Alimentari es limita a no més de 3.14159265 racions per persona i producte comprat. Per la compra d'aquest Producte Alimentari, vostè accepta per avançat comprar una quantitat suficient per tal de no excedir aquest límit.

Solament els ingredients llicenciats oficialment i comprats legalment es poden fer servir amb aquest Producte Alimentari. Així, doncs, vostè accepta no alterar el Producte Alimentari acabat, afegint ingredients no autoritzats o traient qualsevol ingredient existent.

Per la compra o la consumició d'aquest Producte Alimentari vostè accepta no fer enginyeria inversa sobre el Producte Alimentari amb l'objectiu d'obtenir una llista d'ingredients o calcular les proporcions dels mateixos.

Per la compra o la consumició d'aquest Producte Alimentari vostè accepta no produir independentment, o ajudar la producció de, qualsevol producte similar, ja sigui per fer-ne ús comercial o personal.

Vostè està autoritzat solament a permetre un viatge únic del Producte Alimentari a través d'un únic sistema digestiu en la direcció convencional. Reingestió, regurgitació o compartir amb vostè mateix o d'altres amb qualsevol altre mètode està específicament prohibit.

Si la seva llicència per al producte Alimentari s'acaba per qualsevol raó, qualsevol resta no menjada del Producte Alimentari, parcialment digerida, no eliminada, o no incorporada ha de ser retornada immediatament, al seu càrrec, al productor.

El Producte Alimentari pot incorporar característiques de seguretat que podrien monitoritzar el seu ús, d'aquest o qualsevol altre producte alimentari. Alguns possibles efectes secundaris poden incloure en casos estranys pèrdua d'equilibri, irregularitats autoimmunes, malestar intestinal, gota, obesitat o fins i tot la mort, vostè accepta per avançat mantenir el productor lliure de culpa.

Si es donés el cas que les característiques olfactives de ColdPizza fossin millorades en el procés de creació d'Obres Col·lectives (per exemple afegint-hi de manera no autoritzada CervesaFreda i CacauetsExtres), ens reservem el dret sobre aquestes millores olfactives.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

O no la compres o no li fots ni cas a la parrafada, no?

Mor ha dit...

Faria riure una pizza amb aquestes condicions! Però en els CD i DVD que porten condicions semblants no hi ha gaire consciència del que fan aquests sistemes de restriccions.

Anònim ha dit...

El problema greu és quan no hi ha alternativa. El contingut només es publica en determinat suport i, si el vols, no et queda altre remei que empassar-te les condicions d'accés.

Mor ha dit...

És el que passa amb molts CD de música. L'única alternativa és descarregar-los d'alguna xarxa p2p perquè els CD originals porten un DRM perillós, com és el cas del rootkit de Sony. És pot dir que en aquests casos el DRM provoca l'efecte contrari al que teòricament desitgen.