diumenge, 9 d’octubre del 2005

L'home del temps anirà a la Fira de Frankfurt?

I no m'estic referint a cap dels homes del temps de cap mitjà en català. Em refereixo al SAM, l'home del temps virtual impulsat per Activa Multimèdia, una marca de la CCRTV, i fet amb col·laboració de diferents universitats catalanes, com ens informa Vilaweb. La gràcia del ninotet és que interpreta la informació meteorològica del moment i ens l'explica amb paraules i moviments. La desgràcia és que sembla que no ha pogut anar a cap classe de català i solament parla castellà. La seva presentació si que es pot escoltar en català, pero la interpretació i generació automàtica de la parla es fa exclusivament en castellà. Però a mi em sembla encara més desgràcia els arguments donats per aquest fet (la negreta es meva):

"Fonts d'Activa Multimèdia han dit a VilaWeb que s'ha treballat en espanyol perquè es volia obtenir la qualitat més alta i que la tecnologia està més desenvolupada en aquesta llengua. Malgrat tot, s'està treballant per obtenir la versió en català, que serà disponible en el primer trimestre de l'any que ve."

No se'ns acudís, a més de potenciar la nostra llengua, potenciar també la recerca en tecnologies relacionades! Que maco hauria sigut que haguessin dit que havien fet un esforç i que s'havien gastat els nostres euros en reforçar les tecnologies de generació automàtica de parla en català.

A la CCRTV, el que podien semblar errors importants però aïllats en tecnologia, com el ja famós 3alacarta, o manca d'encert respecte al català, com la també famosa botiga exclusivament en castellà i de productes en castellà, comencen a semblar una línia estratègica en l'àmbit de la cultura i la llengua. Anirà, doncs, aquest home del temps virtual, a la Fira del llibre de Frankfurt, per la seva destacada aportació a la cultura catalana?

Etiquetes:

1 comentari:

Anònim ha dit...

És la manera de fer dels socialistes.