dissabte, 15 d’octubre del 2005

Les restriccions del nou iPod Video

Vist que fins i tot els que no volen parlar del nou iPod Video en parlen, també hi diré la meva i espero que no em posin en quarantena per suposada distribució d'Ohquemacotilina Applerínica. Crec que aquesta vegada, com l'anterior, no és gaire maco el nou giny d'Apple.

I no és gaire maco, com sempre, per les coses que no es podran fer amb el trastet gràcies al DRM que portarà inclòs. No es podran passar vídeos que tinguem en DVD comprats legalment, ni d'altres formats que ens haguem descarregat amb qualsevol programa p2p, que també és legalment. Amb l'iTunes pots convertir qualsevol CD que tinguis a mp3 i també pots incloure qualsevol mp3 que ja tinguis. No passa el mateix amb els vídeos. No podràs copiar cap DVD. Alguns diuen que no es podran veure pel·lícules de pirates amb aquest iPod, però no ho entenc. Tot per tenir contents els de Hollywood. I a més, les seves qualitats de reproducció, bateria, etc., no són tampoc gaire reeixides. I no es podrà fer servir com a substitut o complement dels PVR o DVR per la seva limitada qualitat d'imatge.

És important l'acord a què han arribat Apple i Disney per vendre programes de televisió al preu d'1,99$ i provar una nova via de distribució, a través de la botiga de l'iTunes, que ja ha desfermat les primeres crítiques d'algunes emissores de TV dels EUA. Hi ha qui pensa que és més aviat un experiment seguit de prop pels de Hollywood a veure que tal funciona l'invent, i jo, que sóc un descregut total en qualsevol tema que faci referència a la televisió (sigui televisió digital, als mòbils, interactiva...), no crec pas que tingui cap èxit. Encara que no se sap mai, que aquests americans...

Més que un iPod Video es un iPod TV.

Ara que, vist com se les gasten els de la CCRTV amb 3alacarta i en "Sam, el hombre del tiempo", potser ho veuen com una bona idea!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No anirà cap a la quarantena, el teu bloc. És un lloc on es poden llegir raonaments consistents i reflexions elaborades, dues coses no gaire abundants a això que en diuen la blocosfera :)

Els allaus d'Ohquemacotilina Applerínica són tant forts que cal parlar d'Apple justament per contribuir a que no s'en parli tant mentre no canviïn el tictac. Digue-li rompre ous per a fer truites, digue-li subministrar antídots a la població ;)

espurnes ha dit...

Vols dir que encara es poden crear Mp3 amb l'itunes? l'altre dia vaig voler convertir un arxiu en Mp2 a Mp3 amb l'itunes, però no vaig trobar l'opció. Crec que l'AAC era l'unic format al que el podia passar.

Jo diria que en versions anteriors si que es podia fer.

Si m'equivoco, respon.

Mor ha dit...

Doncs crec que es pot configurar perquè quan fiques un CD automàticament el converteix a mp3 o aac, però ara no ho puc mirar. Demà a la feina ho tornaré a provar.

Mor ha dit...

Una mica tard, però aquí pots veure una imatge de la configuració per importar cançons directament del CD