Publica La Vanguardia un article, Facetas de Internet, d'Eulàlia Solé, que com molts dels que es publiquen als mitjans de comunicació sobre Internet, no s'acaba de saber si el que diu és producte del desconeixement o la seva intenció és la desinformació.
D'una manera molt sibil·lina ens fa creure que Internet agreuja les desigualtats socials, amb uns quants exemples, per acabar amb aquest:
"En cuanto a la diferencia entre zonas del planeta, baste señalar que el 90 por ciento de los usuarios de internet vive en países desarrollados. Más aún, en Nueva York existe más gente conectada a internet que en toda África."
Pura demagògia. A Nova York segur que es venen més diaris que a tot Àfrica. Segur que hi ha més quilòmetres de metro, i moltes més coses.
"...nada nos garantiza que aquello que nos llega a través de la red sea válido, a menos que proceda de una fuente acreditada y lleve una firma reconocida"
De fet, res ens garanteix que el que ens arriba per la premsa ni pels mitjans de comunicació sigui vàlid, encara que ho publiqui La Vanguardia, o qualsevol altre font acreditada, i sigui de "firma reconocida".
Però la perla de l'article es la seva afirmació final:
"... más que una fuente de creación estimable en sí misma, la red actúa como difusora de ideas procedentes de informaciones, aprendizajes, lecturas y conocimientos trabajados previamente en otros medios, sean libros, prensa, universidades... Observación ésta que no pretende invalidar la importancia de internet, aunque sí constatar que el mérito de sus contenidos suele ser de prestado."
Hem tingut sort, que si arribar a voler invalidar la importància d'Internet!
1 comentari:
Hola, Mor.
Volia fer una resposta no gaire llarga, però m'he animat. Ho he penjat com un article al bloc.
Publica un comentari a l'entrada