El canvi de processador anunciat per Apple continua movent rius de tinta i bits. No es correspon amb el seu impacte en el mercat, ja que Apple solament té un 2% del total d’ordinadors personals, però sí que té molt a veure amb la seva imatge de marca d’elit i amb el seu gran èxit amb l’iPod.
Un dels comentaris és si Apple haurà provocat l’anomenat efecte Osborne (sí, jo vaig pensar el mateix quan ho vaig llegir: què?). -Per allà a la prehistòria, a principis dels 80 hi havia una empresa que es deia Osborne, que fabricava ordinadors, que van ser considerats els primers realment portàtils i van tenir molt d’èxit. Els anaven molt bé les coses i van anunciar un nou model encara millor, però que encara havien de trigar un temps a poder comercialitzar. L’anunci va provocar l’aturada pràcticament total de les vendes. La gent esperava poder comprar el que havien anunciat. Però amb la caiguda de les vendes, l’empresa va haver de tancar sense haver pogut produir el nou model.- Doncs la pregunta que es fan, és si l’anunci del canvi, que ha fet obsolets de cop tots els models d’Apple, especialment els portàtils, no provocarà el mateix.
Desprès de pensar-ho, crec el contrari. Potser no passarà amb els portàtils, però, esdevindran els Macs amb processador PowerPC un objecte de culte?
Un altre comentari interessant és el d’un professor d’astrofísica de la Universitat de Pennsylvania que diu:
“... el G5 és bo per a càlcul científic com cap altre xip, excepte el nou (i impossible d’aconseguir) Alpha EV7. No veig els actuals xips de 64 bits d’Intel competitius, potser els xips d’AMD, però no els d’Intel. És d’esperar que el 2007...”
Potser una part de la resposta la tinguem demà, aquí a Barcelona. IBM anunciarà més detalls del seu nou xip Cell, a la conferència d’usuaris de xips PowerPC, power.org.
No hem d’oblidar que el superordinador MareNostrum està fet amb milers de xips G5 i el consorci que el gestiona és membre de power.org
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada