Nathan Rosenberg ha estat fent un cicle de conferències per Madrid i Bilbao convidat per la fundació BBVA. És professor de Stanford i expert en polítiques d’innovació. El Pais d’ahir diumenge publica una entrevista en la que alerta a Espanya si no canvia i dóna suport decididament a la innovació.
Espanya, la quinta economia de la UE, és la número 14 pel que fa a la inversió en I+D. S’ha acabat l’economia competitiva pel preu barat de la mà d’obra: hi ha països que són molt més barats.
Una de les raons de l’èxit dels EUA és que inverteix en educació superior el 2,3% del seu PIB, quan la mitjana europea està al voltant de l’1,3% (recordo que Finlàndia inverteix el 3,4%). A més a més, incentiven que estudiants d’altres països vagin als EUA, perquè els millors s’hi quedin.
A l’entrevista hi ha frases de molta actualitat: “A nosotros no nos incomoda hablar de dinero, como a ustedes. Y el dinero prestado no genera dinero, porque hay que devolverlo. Me entristece mucho cuando escucho a los europeos que creen que el gobierno va a solucionar sus problemas. No puede hacerlo porque no tiene la capacidad para asumir riesgos. Los creadores de Google no pidieron dinero prestado al gobierno”.
Acaba l’article dient que l’educació superior és el més important. Si no tenim la capacitat humana per desenvolupar tota la resta, és molt improbable que ens puguem convertir en un país competitiu.
Les conferències de Nathan Rosenberg es van fer a Madrid els dies 19, 20 i 21 d’abril i se’n pot llegir un resum als dips de Juan Freire i Antonio Fumero.
2 comentaris:
Tens tota la raò del mon.
Acostumem a no ésser previsors, i fins que no ens trobem dins de la gola del llop no ens espavilem.
I tot i que crec que en sabem força d'espavilar-nos, si ho fèssim abans mes fruits en trauriem!
Ànim, els teus post son molt interessants, procuro no perdre'n cap.
El Viatger
Si, crec que és cert que som bons cercant solucions d'última hora, però... a veure si perdrem el tren.
I gràcies!
Publica un comentari a l'entrada