dimecres, 4 de maig del 2005

Iniciativa pública o privada

Fa dies que pensava si escrivia sobre “l’alternativa” a Google Print, engegada pel president francès, i els dos articles d’en pere i d’en jmones m’han decidit.

Ara els presidents de sis països i dinou biblioteques nacionals volen endegar un procés similar al de Google Print per crear la “biblioteca digital europea”. Crec que no feien falta les declaracions que van fer tant Chirac com el president de la Biblioteca Nacional Francesa. Hauria sigut millor que haguessin apel·lat directament a la competència i dir que l’objectiu és tenir una biblioteca digital millor o comparable a la de Google. Crec que els falla el discurs.

Per què ho han de fer els estats? Crec que si esperéssim la iniciativa privada se’ns floririen els bits. Qui és el responsable que la iniciativa privada a Europa sigui feble? Els estats? Els empresaris? Crec que sí que tant els uns com els altres ho són, però fins a on en som també responsables nosaltres mateixos, que potser preferim treballar per a una gran empresa de l’estat que tirar endavant una petita empresa innovadora i jugant-nos el futur? Segurament la resposta és que tots ho som una mica.

Categories: , , , , ,