dissabte, 26 de març de 2005

La Generalitat atura el portal e-catàleg

Segons publica El Pais avui, la Generalitat ha aturat el portal e-catàleg, que es va fer famós per la polèmica sorgida arran de l’inici de la licitació pública de serveis informàtics, donat que solament funciona amb l’Internet Explorer de Microsoft.

Sembla ser que s’ha fet una auditoria que ha descobert importants deficiències que afecten seriosament la viabilitat del projecte. Fins ara ha tingut un cost de 14 milions d’euros.

Sembla preocupant que s’hagi trigat més d’un any a saber que l’e-catàleg és un portal inoperant i encara és més preocupant que es parli que ja s’ha desenvolupat una plataforma tecnològica i que és necessari un redisseny funcional complert:

“No se trata de que la Generalitat esté en contra de la contratación electrónica. El Gobierno de Pasqual Maragall ha subrayado su voluntad de desarrollar un proyecto en este sentido. Y más aún teniendo en cuenta que ya se ha desarrollado una plataforma tecnológica y que la administración ha gastado una suma poco despreciable de dinero para que ésta arrancara: 13.931.487,62 euros… La auditoría subraya que es necesario un rediseño funcional completo que incluya la negociación electrónica”

Vol dir que la plataforma tecnològica, SAP Enterprise Portal, coneguda per funcionar exclusivament amb productes Microsoft, serà la mateixa? Quan intentes accedir-hi amb Firefox mostra un missatge d’error molt explicatiu.

No es parla enlloc de programari lliure, codi obert, ni d’estàndards. Sembla que aquests temes solament donen per fer festes.

Categories: