diumenge, 13 de març del 2005

La fractura, la bretxa o la cohesió digital

He arribat via slashdot a una notícia sobre els nous avenços tecnològics que cada cop proporcionen més amplada de banda. Al CeBit, en una entrevista, un dels investigadors de Panasonic diu que ells, juntament amb Sony i Mitsubishi, han desenvolupat una tecnologia amb la capacitat d'oferir 170 Megabits fent servir les línies d'electricitat domèstiques. 170 Megabits! També diu que la tecnologia està desenvolupada i a l'espera de rebre autorització del govern per a la seva implantació.

M'ha vingut al cap el tema de canviar el nom de fractura, o bretxa, digital per cohesió digital, que seria com intentar amagar, parlant en "positiu", el que ens separa, o separarà, del primer món tecnològic: segons el Pla Director d'Infrastructures de Telecomunicacions, presentat fa pocs dies a la Generalitat, el 2008 el 80% de la població de Catalunya tindrà la possibilitat de contractar banda ampla de fins a 10 Megabits. No em quadra el terme "cohesió" per descriure aquesta realitat, potser n'hauríem de dir abisme!

La manca d'ambició aplicada a les infrastructures, siguin de comunicacions o no, és quelcom que s'acostuma a pagar molt car.

Categories: