dijous, 10 de febrer del 2005

Idees Innovadores i Inversions: 43 coses

Decididament posar etiquetes està de moda. I no em refereixo a dir si el dip del costat és tal o qual cosa. Primer van ser Flickr, després del.icio.us, i l’etiquetatge va començar a créixer quan Technorati va crear el seu sistema i va agrupar a les seves cerques les etiquetes dels dos primers. Aquest fenomen ha vingut a crear un nou concepte dit “social software” o “folksonomies”, sobre el que es pot trobar molta informació i debat.

Ara la novetat és un lloc web dit 43 things (43 coses) amb aportacions importants dins d’aquesta tendència de deixar als usuaris la classificació sense cap imposició prèvia. El lloc 43 things permet (quan funciona: sembla que esta morint d’èxit) després d’enregistrar-se fer una llista de 43 coses que es volen fer. La informació de les llistes és pública i permet que altres usuaris comparteixin els mateixos propòsits. Es poden posar comentaris, fotos, etc.

Els propòsits van des de “live in New York City” fins a “write a novel”, i et trobes gent que ja ho ha fet!

Ah, i no cal dir que permet posar etiquetes!

És molt interessant navegar una estona pel lloc, encara que m’ha sortit aquest missatge unes quantes vegades:

43 Things
Application Error [500]
43 Things may be busy doing 43 Things. Please try again later.

A 43 things ha invertit Amazon, amb la suposada intenció de lligar les 43 intencions dels usuaris amb compres a Amazon. Em recorda una iniciativa similar del grup Planeta que es deia Temalia, i que van tancar amb milers d’usuaris connectats. No van esperar prou temps perquè fos rendible?

I torno al tema del que parlava fa uns dies. Aquí, on són, aquests projectes innovadors? Segur que hi ha idees, però és que en tenim, d’inversors?

Categories: